Palta Reina

P��prava: 30 min.
Pro: 6 osob

Pln�n� avok�do

Tradi�n� recept pln�n�ho avok�da s va�en�m ku�ec�m masem nakr�jen�m najemno, je� byl �asem nahrazen jakoukoliv jinou n�pln�, nap�. krevetami �i langostou, tu��kem z konzervy, j�trovou pa�tikou. Jednoduch�, ale chutn� a elegantn� p�edkrm.

3 velk� zral� avok�da
3 ku�ec� steh�nka
3 l��ce majon�zy
1 konzerva �erven� papriky v konzerv�
6 prou�k� �erstv� papriky
6 �ern�ch oliv /pod�ln� rozkrojen�ch/
���va z p�lky citronu
1 list �ekanky
s�l a pep�

Rozkrojte pod�ln� avok�do a vyjm�te pecku (jednoduch� tip: r�zn� sekn�te no�em do pecky tak, aby se zasekla a jemn�m pohybem pecku vyjm�te).Sloupneme slupku a vnit�ek avok�da posol�me a zakapeme citr�novou ���vou.
Osolte a opep�ete ku�ec� steh�nka a vlo�te je na 15 minut. do siln� rozeh��t� trouby (mo�no uva�it ve vod�). Pot� ku�e nakr�jejte na mal� kousky a smichejte je s najemno nakr�jenou paprikou v konzerv� a p�l l�i�kou majon�zy.
Touto sm�s� napl�te vrchovat� ka�dou p�lku avok�da a ozdobte zbytkem majon�zy,prou�kem �erstv� papriky a pl�tkem olivy.
Vlo�te avok�do do �ekankov�ho listu.

Tip: avok�do by m�lo b�t zral�, ale pevn� tak, aby se s n�m mohlo jednodu�e manipulovat, ani� by ztratilo na impozantnosti!