P��prava: 15 minut
Pro 4 osoby (l�pe v�dy v�ce ne� m�n�, velmi chutn�)
2 st�edn� raj�ata , 1 st�edn� velk� cibule, 4 l��ce nkr�jen�ho �erstv�ho koriandru, 1 zelen� Chili papri�ka- jemn� nakr�jen�, ½ l��ce soli, 2 l��ce ���vy z citronu, 1 l��ce oliv.oleje
Oloupejte raj�ata tak, �e je pono��te na 30 sekund do hrnce s vrouc� vodou, vyjm�te je a vlo�te do studen� vody. Odstra�te svrchn� slupky.
Nakr�jejte raj�ata na mal� kosti�ky. Budete m�t +- 1 ��lek nakr�jen�ch raj�at.
Nakr�jejte cibuli, ale ne na p��li� tenk� pl�tky .Vlo�te cibuli do st�edn� m�sy a zalijte vrouc� vrouc� vodou. Nechte odle�et po dobu jedn� minuty. Cibuli opl�chn�te studenou vodou, p�ebyte�nou vodu z cibule zlehka vy�d�mejte. Nyn� na�e�te cibuli na kosti�ky. M�te p�ibli�n� 1 ��lek cibule.
Sm�chejte raj�ata, cibuli, l�stky koriandru (m��ete nahradit petr�elkou), pep�, s�l, citronovou ���vu a olej.
V�born� k dopln�n� masa na grilu/ na p�nvi, pokrm�m va�en�m v hrnci. Chutn� i samotn�, pouze s b�l�m pe�ivem. Toto je typick� pebre Chileno, kter� se pod�v� v t�m�� v�ech chilsk�ch restaurac�ch a tavern�ch jako p�edkrm s�pan amasado�-b�l� typ pe�iva.